تجربه کامل زندگی با اوتیسم

مترجم
دکتر شراره فرهی منش ،دکتر سجاد حق شناس و...
سال چاپ
1399

کودکان دارای اوتیسم مشکلاتی در پردازش اطلاعات حسی دارند، لذا پاسخ غیرطبیعی (مثل پاسخ های اجتنابی و واکنش های بیش از حد) به محرکهای حسی نشان می دهند همچنین، در آنها شاهد مشکلاتی از جمله: بی توجّهی به محیط و مقاومت در برابر تغییرات هستیم. این اختلال باعث نقایص اولیه در انجام فعالیت های روزمره زندگی، تعاملات و مهارت های اجتماعی، علایق محدود و الگوهای قالبی رفتار میگردد. تعامل همه جانبۀ خانواده و درمانگر، نقشی بسیار مهم در فرایند درمان این کودکان ایفا میکند. در این کتاب سعی شده راهکارهایی جهت بهبود علائم و سازمان دهی فعالیت های روزانه، به والدین و متخصصان تیم توانبخشی مانند روانشناسان، مشاوران، گفتار درمانگران و کاردرمانگران ارایه شود.

بیشتر
تجربه کامل زندگی با اوتیسم

مفاهیم پایه ژنتیک انسانی- پزشکی

نویسنده
دکتر فرخنده بهجتی و ....
سال چاپ
1399

در این کتاب مفاهیم پایۀ ژنتیک انسانی و مباحثی از ژنتیک پزشکی به‌صورت خلاصه ارائه می‌گردد.کتاب شامل ساختار DNA، کروموزوم، انواع روش‌های سیتوژنتیک، سیتوژنتیک مولکولی، چرخۀ سلولی، انواع اختلالات کروموزومی، تعدادی از سندرم‌های سیتوژنتیکی و تک ژنی، وراثت میتوکندریایی، غربالگری‌ها و روش‌های تشخیص قبل از تولد، مشاورۀ ژنتیک، ژن درمانی، یمونوژنتیک، ژنتیک جمعیت و ژنتیک سرطان می‌باشد. این کتاب راهنمایی برای کارشناسان علوم زیستی، به‌ویژه ژنتیک انسانی و پزشکی در جهت آشنایی و یادگیری اصول اولیۀ ژنتیک انسانی _ پزشکی می‌باشد.

بیشتر
مفاهیم پایه ژنتیک انسانی- پزشکی

مقیاس ارزیابی دهانی _حرکتی کودکان

نویسنده
منیژه زارعی محمود آبادی
سال چاپ
1399

تغذیه­ ی مناسب در هرمرحله از زندگی بشر به­ خصوص در دوران کودکی و رشد بسیار حیاتی است. به منظور شناسایی و توصیف اختلال بلع کودکان نیاز مبرمی به وجود مقیاس های ارزیابی­های بالینی می باشد. اما متاسفانه این مقیاس­ها در اکثر موارد استاندارد نبوده و دارای اعتبار قابل قبولی نیستند. پزشکان معمولا در اولین قدم، والدینی که از خوردن و بلع فرزندشان شکایت دارند را جهت تشخیص برای تصویربرداری بلع باریم ارجاع می­دهند. به این ترتیب، این کودکان در معرض عوارض خاص این نوع تصویربرداری قرار می­گیرند، بدون آن­که فرآیند بلع و خوردن آنها مورد ارزیابی جامعی قرار بگیرد. امروزه اکثریت آسیب شناسان گفتار و زبان به نقش مهم مقیاس­ها در زمینه­ی ارزیابی و درمان اختلالات بلع آگاه هستند

بیشتر
مقیاس ارزیابی دهانی _حرکتی کودکان

شیوه نامه درمان بازیابی فعل و جمله در زبان فارسی

نویسنده
سمانه سازگار نژاد، فریبا یادگاری
سال چاپ
1399

اختلال در بیان فعل یکی از انواع اختلالات زبانی است که در ایجاد اختلال ارتباطی مؤثر است. فعل ها و اطلاعاتی که واژگان وابسته به آنها منتقل می کنند در انتقال مفاهیم مربوط به پیامها از اهمیت ویژه ای برخوردارند. کتاب حاضر محصول پژوهشی دانشگاهی در حوزۀ اهمیت فعل و ضرورت درمان اختلالات مرتبط با فعل در افرادی است که به دلیل سکته یا هر گونه ضایعات مغزی در مهارتهای بیانی در این حوزه دچار آسیب شده اند. این کتاب علاوه بر مرور نظریه ها و سوابق پژوهشی مربوط به اختلالات فعل در زبان فارسی و زبانهای دیگر و برنامه¬های درمانی تدوین شده برای غلبه بر مشکلات تولید فعل، شامل توصیف مبانی نظری و پژوهشی شیوه نامۀ درمان بازیابی فعل و جمله در زبان فارسی است

بیشتر
شیوه نامه درمان بازیابی فعل و جمله در زبان فارسی

الگوی جمع آوری اطلاعات توانبخشی

مترجم
دکتربیژن خراسانی- دکتر فرهاد آزادی
سال چاپ
1399

رشد سالمندي، بيماري‌هاي مزمن و ناتوان كننده، بي‌تحركي و ... ، نياز مبرم اين گروه‌ها به خدمات توانبخشي را هر روز بيش از پيش ملموس‌تر نموده و غفلت از اين مهم مي‌تواند در سالياني نه چندان دور نظام سلامت كشورهاي در حال توسعه و از جمله كشور ما را با چالش جدي مواجه نمايد. نظر به اهميت موضوع، سازمان بهداشت جهاني، برنامه توانبخشي 2030 را در دستور كار خود قرار داده و در سايه حمايت‌هاي مختلف در تلاش است كه كشورهاي عضو تا سال 2030 بتوانند توانبخشي را در نظام سلامت ادغام نمايند. فلذا، دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي در راستاي رسالت ذاتي خود در حوزه توانبخشي، اقدام به ترجمه و چاپ راهنماي نحوه جمع‌آوري اطلاعات توانبخشي كه توسط سازمان بهداشت جهاني تحت عنوان: TEMPLATE FOR REHABILITATION INFORMATION COLLECTION (TRIC) منتشر شده، نموده است. اميد است اين كتاب شروعي مبارك و ميمون براي برخورداري احاد مردم از خدمات توانبخشي در سايه تدوين سياست‌هاي كلان كشوري، تأمين منابع انساني، تأمين منابع مالي و... باشد.

بیشتر
الگوی جمع آوری اطلاعات توانبخشی

ارزیابی جامع سالمندان (جلد اول)

نویسنده
دکتر رضا فدای وطن- دکتر آریا همدانچی
سال چاپ
1399

ارزیابی که تعامل بین تامین کننده مراقبت سلامتی و بیمار را آغاز نموده و در راستای شروع ارسال خدمات قرار می گیرد، همچنین ابزاری برای اندازه گیری آنچیزی که انجام شده، می باشد. ارزیابی ها اطلاعاتی را فراهم نموده که اگر به دقت ثبت و جمع آوری شده باشند، تبدیل به مبنایی برای سیستم های اطلاعاتی گردیده که میتوانند به تامین کنندگان مراقبت سلامتی برای انجام بهتر کارهایشان کمک کنند. نقش سازمانهای مرتبط دولتی تضمین این مسئله بوده که اطلاعات ارزیابی به دست کسانی که آنرا تولید نموده رسیده تا آنها را در رابطه با عملکردشان آموزش داده و در رابطه با روش های بهبود مراقبت آگاه سازد. این چرخه اطلاعاتی باعث متنفع شدن بیماران نیز گردیده و کل سیستم مراقبت سلامتی را تقویت می نماید.

بیشتر
ارزیابی جامع سالمندان (جلد اول)

طراحی و کاربرد فضاهای آموزشی اوان کودکی

نویسنده
معصومه ایمانیان- دکتر منصوره کریم زاده- دکتر محسن پورصادقیان
سال چاپ
1399

در این کتاب در بررسی محیط و مفاهیم مرتبط با آن، به تاثیرپذیری ذهن کودک در شرایط محیطی مختلف اشاره می کنیم. آشنایی با عوامل مطلوب و نامطلوب محیطی که به صورت مشهود و نامشهود بر کیفیت و کمیت یادگیری و حضور کودکان در فضای آموزشی و پرورشی تاثیرگذار است، می¬تواند نخستین گام برای بهبود شرایط محیطی کودکان در این فضاها باشد. در فصول جداگانه، محیط طبیعی، مفهومی و شخصی را در یک فضای آموزشی و کلاس درس با جزئیات بیشتر معرفی می کنیم. هر بخش را مبتنی بر اصول ارگونومی با در نظر گرفتن شرایط ایمنی و سلامت کودکان توضیح می¬دهیم. در هر قسمت، عکس ها و شکل¬هایی جهت استفاده بیشتر از مطالب، به شکل کاربردی تر ارائه شده است. در بخشی مجزا به نکاتی در خصوص طراحی فضاهای مختلف آموزشی و پرورشی اشاره می شود.

بیشتر
طراحی و کاربرد فضاهای آموزشی اوان کودکی

طبیعت درمانی

نویسنده
دکتر مسعود فلاحی- الهام سپهوند
سال چاپ
1399

طبیعت درمانی، یک روش ارتقاء سلامتی است که از اثرات درمانی آن اثبات شده است در جای جای طبیعت جلوه زیبایی، هنر، آرامش تجلی یافته و افراد وقتی در معرض مظاهر و محرک های طبیعی از جمله جنگل ها، مراتع، بوستان ها ، زیبایی گلستانها، صدای آب ابشارها و رودخانه ها، قرار می گیرند، آرامش و تعالی را تجربه می کنند. طبیعت درمانی شامل سبک ها و روش های مختلفی مانند اکوتراپی، درمان با حیوانات، مراقبت در مزرعه، باغ شفابخش، باغبانی درمانی و تفریح درمانی و... بوده و این کتاب سعی دارد به مزایای جسمی، روانی، اجتماعی، معنوی طبیعت درمانی در توانبخشی مددجویان مختلف بپردازد.

بیشتر
طبیعت درمانی

مداخلات تکامل حرکتی به هنگام در اختلالات نورون محرکه تحتانی در کودکان خردسال

نویسنده
تالیف: دکتر ناهید رحمانی-دکتر زهرا نوبخت-دکتر مسعود غریب- دکتر روشنک وامقی -دکتر نیکتا حاتمی زاده- دکتر فرهود ارشادی-دکتر شروین بدو
سال چاپ
1398

این کتاب که با هدف ارائه دستورالعمل (یا پروتکل)ی برای مداخلات به هنگام در اختلالات تکامل حرکتی در کودکان دچار مشکلات نورون محرکه تحتانی تهیه و تدوین شده است، دارای بخشهایی بدین شرح است: پس از ارائه تعاریف و معرفی گروه هدف این مداخلات و مروری اجمالی بر سبب شناسی، تشخیص های افتراقی، علایم عمومی، و روش های ارزیابی آزمایشگاهی، پاراکلینیک و عملکردی، مداخلات درمانی ارائه شده اند. مداخلات درمانی برای هر یک از مهمترین علامت های همراه با آسیب های نورون محرکه تحتانی (هایپوتونیا، ضعف عضلانی، کاهش دامنه حرکتی، اختلال تنفس، اختلال درکنترل پوسچر، اختلال تحرک، و اختلال تعادل) با ذکر گروه هدف درمان، تعریف علامت، شیوه های ارزیابی علامت، تکنیک های مورد استفاده برای مداخله، ابزارها و شرایط مورد نیاز برای مداخله، و نهایتا شرح گام به گام پیاده سازی تکنیک های ذکر شده برای درمان علامت مورد نظر، همراه با مثال های عملی و کاربردی ارائه گردیده است. در پایان یک فلوچارت یا آلگوریتم برای نمایش اقدامات گام به گام برای کودکی که باتشخیص ضایعه نورون محرکه تحتانی به تراپیست مراجعه کرده است، ارائه شده است. در پیوست های این کتاب نیز شرح کاملتری از برخی بیماری های مهم و شایعتر ایجاد کننده این اختلال ونیز توضیح دقیق تر آزمون های ضروری، و نهایتا توضیحاتی در خصوص ارتزهای مورد استفاده در این دسته از اختلالات، قابل دستیابی است.

بیشتر
مداخلات تکامل حرکتی به هنگام در اختلالات نورون محرکه تحتانی در کودکان خردسال

تجویز اسپیلنت های دست و اندام فوقانی در آسیبهای اعصاب محیطی

نویسنده
دکتر مریم فرزاد- فاطمه قاسمی فرد
سال چاپ
1398

هدف از نگارش کتاب حاضر، افزایش استدلال بالینی متخصصان، کاردرمانگران و توان‌بخشان دست محسوب می‌شود. در این کتاب، انواع آسیب‌های اعصاب محیطی و اسپیلنت‌های مناسب در هر ضایعه، کاربرد و نحوه ساخت و استفاده از آنها بیان شده ‌است؛ همچنین نمونه‌های جایگزین در طراحی اسپیلنت آسیب‌های متفاوت اندام فوقانی کودکان و بزرگسالان ارائه شده ‌است. این مجموعه برای کاردرمانگران و توان‌بخشان دست قابل استفاده می‌باشد.

بیشتر
تجویز اسپیلنت های دست و اندام فوقانی در آسیبهای اعصاب محیطی

شکوفایی کودکان

نویسنده
دکتر فیروزه ساجدی
سال چاپ
1398

این مجموعه به منظور افزایش دانش و آگاهی شما در مورد تغییرات و روند تکامل اجتماعی هیجانی کودک شما از بدو تولد تا 3 سالگی براساس دانش روز دنیا تنظیم شده است. آگاه باشید که سن شروع تغییرات در کودکان در حیطه های مختلف تکاملی کودک به طور عام بیان شده و قطعی نیست و در کودکان مختلف ممکن است متفاوت باشد.

بیشتر
شکوفایی کودکان

مبانی و راهنمای بالینی مداخله زودهنگام پس از تشخیص کم شنوایی / ناشنوایی در کودکان

مترجم
دکتر گیتا موللی
سال چاپ
1398

حوزه کم شنوایی، این معلولیت پنهان در سال‌های اخیر با پیشرفتهای بسیار زیاد روبرو‌ بوده است. مطالعات دهه های اخیر حاکی از اهمیت بسیار تشخیص و مداخله زودهنگام (بدو تولد) برای کسب موفقیت کودکان کم شنواست. این کتاب حاوی ترجمه بومی سازی شده آخرین بیانیه علمی در این حوزه است که با مشارکت انجمن‌ها، نهادها و مراکز معتبر علمی جهان تهیه شده و درسال ۲۰۱۹ مجددا مورد تایید قرار گرفته است. اجرای دقیق این ده اصل مداخله زودهنگام برای کودکان ناشنوا و کم شنوا ضامن موفقیت این کودکان در هر کشور، نژاد و قومیت خواهد بود. خانواده، محور اصلی مداخلات است.

بیشتر
مبانی و راهنمای بالینی مداخله زودهنگام پس از تشخیص کم شنوایی / ناشنوایی در کودکان

راهنمای مراقبان خانوادگی بیماران مبتلا به اختلالات روانی

نویسنده
دکتر بتول ماندنی
سال چاپ
1398

اختلالات روانپزشکی مزمن به مشکلات عملکردی مغز مربوط می‌شوند و ¬فرد را از کسب مهارت‌های لازم برای زندگی مستقل بازمی‌دارند. مراقبت و وجود مراقبان خانوادگی برای افراد دچار اختلالات روانپزشکی مزمن، رایج و ضروری است. شما به¬عنوان مراقب خانوادگی بیمار، نقشی مهم در مدیریت شرایط بیمار دارید و بخش مهم و زیادی از حمایت و خدمات را به او ارائه می‌دهید. درواقع، شما به‌عنوان مراقب اصلی و اولیه بیمار، بار اصلی حمایت از بیمار را بر دوش می‌کشید و نقش مهمی در روند درمان بیمار بازی می‌کنید. حمایت شما می‌تواند به بیمارتان در مدیریت بهتر بیماری و داشتن زندگی مستقل‌تر کمک کند.

بیشتر
راهنمای مراقبان خانوادگی بیماران مبتلا به اختلالات روانی

مداخلات به هنگام در اختلالات تکاملی – اسکلتی کودکان

نویسنده
دکتر زهرا مصلی نژاد- دکتر فیروزه ساجدی- دکتر شیوا فتح الهی راد - دکتر الهام لونی- دکتر فرهود سعید ارشادی
سال چاپ
1398

سیستم عضلانی- اسکلتی در دوران جنینی و طی هفته‌های دوم تا هشتم حاملگی شکل می‌گیرد. جوانه‌های اندام‌ها طی هفته چهارم و از سلول‌های مزانشیمی به‌وجود می‌آیند و اندام فوقانی دو روز زودتر از اندام تحتانی تکامل خود را آغاز می‌کند. در روزهای چهارم تا پنجم شکل‌گیری جوانه اندام‌ها، سلول‌های مزانشیمی به‌تدریج به غضروف تبدیل می‌شوند. تشکیل اسکلت غضروفی به‌سرعت و طی ماه اول جنینی کامل می‌شود (ماه سوم حاملگی). سپس این قالب غضروفی با ظهور اولین مراکز استخوان‌سازی در دیافیز استخوان‌های بلند، آرام‌آرام جای خود را به استخوان می‌دهد. دومین مرکز استخوان‌سازی نزدیک به انتهای تکامل جنینی ظاهر می‌شود و تا زمان بلوغ- زمانی‌که رشد اسکلتی کامل می‌شود- باقی می‌ماند.

بیشتر
مداخلات به هنگام در اختلالات تکاملی – اسکلتی کودکان

مداخلات حرکتی در کودکان دارای اختلال نورون محرکه فوقانی

نویسنده
دکتر نازیلا اکبر فهیمی – دکتر سهیلا شهشهانی- دکتر سید علی حسینی- دکتر سید حسن تنکابنی
سال چاپ
1398

اختلال تکامل حرکتی در دوران اولیه رشد کودک، پیامدهای منفی زیادی در زندگی فرد بـه‌دنبال خواهد داشت. ماه¬های نخست زندگی کودک، جزو دوران طلایی تکامل به¬شمار می‌آید به‌طوری‌کـه می‌توان گفت کسب سریع توانایی‌های مهارت‌های حرکتی در هیچ زمان دیگری، مانند این دوره میسر نیست. امروزه یکی از چالش‌های مهم بهداشـتی پـیش روی جوامـع، ارتقـای سلامت کودکان دارای اختلالات حرکتی است. شناسایی زود‌هنگام کودکـان در معـرض خطـر اخـتلالات تکـاملی حرکتی یـا کودکانی که در مراحل ابتدایی تأخیر تکـاملی خـود قـرار دارنـد، و فـراهم‌کردن خـدمات مداخله به‌هنگام و پیشگیری ثانویه از معلولیت‌های ناشی از این اختلالات و محـدود‌کـردن پیامدهای منفی ناشی از آنها، امری بسیار مهم و ضروری است. به‌رغم اهمیت تشخیص و مداخله به‌موقع برای اختلالات تکاملی-‌ حرکتی کودکـان، این اختلالات در بسیاری از نقاط دنیا، به‌ویژه در کشور ما ایران، غالباً در سـنین حساس و اولیه کودکی، تشخیص داده نشده یا برای درمـان و توانبخـشی، بـه‌موقع ارجـاع داده نمی‌شوند. از سوی دیگر، به‌نظر می‌رسد بسیاری از متخصصان مربوط نیز بـه‌اندازه کافی با تکنیک‌ها و روش‌های مداخله زودرس (زیر 2 سال) برای اختلالات تکاملی-‌حرکتی آشنا نیستند و به‌همین دلیل خدمات مناسب و مؤثری به مراجعان ارائه نمی‌شود.

بیشتر
مداخلات حرکتی در کودکان دارای اختلال نورون محرکه فوقانی

مبانی کاربرد اورتوزها در اختلالات ستون فقرات

مترجم
دکترحسین جعفری مرندی- دکتر فرهاد آزادی
سال چاپ
1398

این کتاب کوششی در گردآوری مباحث آناتومی، بیومکانیک و حالات پاتولوژیک مربوط به درمان اوروتوزی ستون فقرات است و از آنجایی که کتابی خلاصه در این باره به سهولت در دسترس نیست ، به تهیه چنین مجموعه ای اهتمام ورزیده شد. کتاب حاضر با این پیش فرض که تشخیص ضایعه داده شده، نوشته شده است . با اینحال توصیف مختصری از حالات پاتولوژیک ستون فقرات هم ارائه شده است .

بیشتر
مبانی کاربرد اورتوزها در اختلالات ستون فقرات

برنامه درسی جهت یابی و حرکت دانش آموزان با آسیب بینایی

نویسنده
اشرف کریمی
سال چاپ
1398

در اثر حاضر که مبتنی بر آخرین دستاوردها و راهکارهای جهانی آموزش افرادکم بینا و نابیناست، ضمن توجه به مباحث نظری این حوزه، برنامه درسی کاربردی و جامعی پیشنهاد شده که شامل روش‌های عملی آموزش و شیوۀ ارزشیابی پیشرفت دانش‌آموز است.

بیشتر
برنامه درسی جهت یابی و حرکت دانش آموزان با آسیب بینایی

کاشت حلزون پیش به سوی موفقیت در مقطع ابتدایی

مترجم
دکتر گیتا موللی _ مرتضی رضایی مدنی _ زهرا طیبی رامین _ هادی غلام محمدی
سال چاپ
1398

كتابی كه به‌ طور خاص براي خانواده‌هايی به نگارش درآمده است كه فرزندانی با كاشت حلزون دارند و فرزندان‌شان در سال‌های آغازين تحصيل به سر مي‌برند. اين كتاب مي‌تواند در خانه‌هاي بازی، شيرخوارگاه‌ها و مهدكودك‌ها هم به كار گرفته شود و نقش والدين را براي فرزندان روشن كند؛ هم‌چنين ممكن است در برنامه هفتگی كودك از چند ساعت تا كل هفته به اين مباحث اختصاص داده شود.

بیشتر
کاشت حلزون پیش به سوی موفقیت در مقطع ابتدایی

ساختارهای ارایه مراقبت سلامت به سالمندان

نویسنده
دکتر فرحناز محمدی
سال چاپ
1398

سالمندی دوره ای از پیوستار زندگی است که به علت تغییرات طبیعی زیستی و روانشناختی ، فرد را با مجموعه متفاوتی از نیاز های سلامت روبرو می سازد. پاسخ به این نیاز ها ، به تخصص و ساختار های متنوع ارایه دهنده خدمات سلامت وابسته است . بنا به ماهیت ، نیاز های سلامت سالمندان را می توان در ساختار های گونا گون تامین کرد . این ساختار ها را می توان در طیف گسترده ای از سطح جامعه ، خانواده تا موسسات همچون بیمارستانها و مراکز مراقبت طولانی مدت طبقه بندی نمود

بیشتر
ساختارهای ارایه مراقبت سلامت به سالمندان

عدالت و رفاه اجتماعی

نویسنده
دکتر فرهاد نصرتی نژاد
سال چاپ
1398

در این کتاب تلاش شده است تا با تشریح چیستی رفاه اجتماعی و عدالت اجتماعی و واکاوی نظریه ها و مکاتب مهم حوزه عدالت اجتماعی، به این پرسش که در حوزه رفاه اجتماعی چه دارک و تصویری از عدالت اجتماعی معقول تر و به لحاظ اجتماعی قابل دفاع است، پاسخ داده شده و چارچوبی برای فهم و ارزیابی رفاه اجتماعی عادلانه ارائه شود.

بیشتر
عدالت و رفاه اجتماعی
عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: